finbesök

titta vilken munter liten kille jag firade fjärde advent med igår! 

efter en lång, trött och sömnig helg passade det h e e e l t utmärkt med en söndag på söder, med mikey!


 

rotfyllning


ett par fruktansvärda dygn passerade med allt från tandvärk, hunger, bedövning och mat.. och ett par timmar i tandläkarstolen.

efter min svimning på akuttandvården på kungsholmen åkte jag hem för att äta köttbullar med rödbetssallad, vart kom dom cravingsen ifrån?! however, jag satt upp i sängen och väntade, väntade, väntade och väntade på att bedövningen skulle släppa, så att jag kunde äta maten som låg i ugnen. (jag hade ju inte ens ätit frukost och när jag kom hem var klockan 17.00....) 

men vips, så somnade jag istället (som tur var hade jag hunnit stänga av ugnen innan), jag var ju trött av både smärtan och för att jag inte hade lyckats sova på hela natten. jag vaknade av att micke ringde vid 21.00 som började bli orolig över mig, inte ens DÅ hade bedövningen släppt! snacka om mycket medel i kroppen, bedövad i sju timmar!! så det blev en riktigt sen middag för mig den kvällen och sen sov jag som en liten prinsessa hela natten och jag bara njöt av att inte ha någon värk. 

eftersom att det bara var provisoriskt fixat i tanden hade jag fått en tid på stureplan dagen därpå, hos en tandläkare min pappa ordnade. jag skuttade dit glad -trots att jag visste att en rotfyllning väntade- eftersom att jag skulle få ordning på värken och bli pigg och frisk igen. och om jag ska jämföra med dagnelidkliniken? inte ens i närheten, trots att det var en av stockholms bästa tandläkarkliniker.. jag blev liggandes i tre timmar under min rotfyllning, väldigt mycket bedövning där med och kände mig mörbultad och yr efteråt.. längtandes hem till min tempursäng! 

som grädde på moset gick rotfyllningen på sju tusen kronor, besöket dagen innan på lite över tusenlappen och utöver det krävs en krona, pelare och avtryck så att min tand inte spricker. ni skulle sett mitt ansiktsuttryck..... jag tog fakturan och sprang ut och grät så att en kille inne på elgiganten gick fram och gav mig en kram, helt söndertjuten i ansiktet! 

så, istället för att gå till jobbet och tacka enjig för att hon tagit mina pass åkte jag raka vägen hem och lipade i soffan ett par timmar och grämde mig över att jag har sån otur med mina tänder. och jag avbokade även mina kommande tider hos kliniken på stureplan och ska ta mig till dagnelidkliniken i göteborg för att göra mina sista åtgärder. 

what a mess!!!!

 

tandproblem IGEN

ett dygn i MISÄR har passerat.. min tand har värkt i över en vecka nu men jag har tänkt att det kanske är en visdomstand som vill upp och att det skulle avta. men, i förrgår när jag kom hem från jobbet bröt det ut riktigt ordentligt och jag bara grät, grät, grät och grät heeeela natten. inga värktabletter hjälpte. till sist fick jag lite sömn vid 9 på morgonen och när jag vaknade igen -av värken- kunde jag inte längre stå emot. jag tänkte ändå att jag kunde kämpa så att jag kunde jobba två dagar och ordna tanden i helgen när jag ändå är ledig.. 

pappa letade reda på akuttandläkare och jag åkte dit i min fulaste outfit och ett söndergråtet ansikte. jag var helt säker på att det INTE var något hål, det får man ju inte när man äter lchf! 

efter två timmars väntetid -och utan någon som helst mat i magen- kom jag in och de gröpte ur hela tanden. roten hade tryckts ner i käkbenet, antingen av inflammation eller av stressen när jag sover och trycker tänderna mot varandra och måste rotfyllas. på akuten gjorde de en akut lösning med LITERVIS av bedövning, kändes det som, haha. 

när jag skulle ut och betala blev jag spöklik i ansiktet, satte mig och skulle betala och tjoff, så svimmade jag i stolen mitt i receptionen. det var säkerligen en fruktansvärd syn och jag vaknade med huvudet mellan benen och en spypåse framför mig. jag var minst sagt i säkra händer! 

de lyfte över mig i en rullstol och jag bara grät, grät och grät.. blev lagd i ett vilorum där jag fick återhämta mig med ett glas saft och en kall blöt handduk på pannan. gud vad det känns märkligt att gå igenom såna här saker utan familj eller pojkvän i närheten. 

klockan tickade och jag ville hem och äta FRUKOST, haha! jag blev lite piggare och åkte och handlade massa köttbullar, rödbetssallad och andra juliga grejer och väntade på att bedövningen skulle släppa. de tog bedövning på mig kl. 14.30 och den släppte inte förrän 21.15!!!! så då fick jag i mig mina köttbullar, haha!! jag åt hela paketet! 

därefter somnade jag som en bebis, har fått en ny tid för rotfyllning idag kl. 10.20 på en annan klinik och sen ska jag få en porslinstand där. har sovit såååå himla skönt inatt utan värk att jag är helt upprymd och lycklig trots att jag snart ska lägga mig i tandläkarstolen igen. idag mår jag inte illa heller så jag ska passa på att äta en stor frukost innan jag går dit! 

dagnelidkliniken var verkligen miljoner gånger bättre än den jag var hos igår. vi får se hur det blir på kliniken jag ska till idag! spännaaaande