världens bombsquad
att vara chef.. 

det är en utmaning som säkert många strävar efter och det är grymt härligt att ha tusen bollar i luften, ligga sömnlös, alltid redo med bokningstelefon och med svar på frågor från servisen, gäster och kollegor. att alltid vara närvarande, aldrig känna sig ledig och alltid med ett glatt och sprudlande humör, oavsett om man är på plats eller inte. det är faktiskt en position som är otroligt utmanande, och tar man sig an den så ska man verkligen ge sig fan på att inte slacka loss på vägen. 

dessa människorna har jag jobbat med hela sommaren och försökt leda dom in i något som dom både känner är roligt, drivande, ansvarstagande och att dom känner sig behövda i gänget. alla är så fina på sina egna vis och jag önskar att jag kunde få alla att känna det jag känner för dom! 

i princip alla kommer in utan någon som helst erfarenhet -det valde jag för att slippa den typiska restaurangandan som kan uppstå bland säsongare eller inrutade restaurangare- och för att det ska bli så personligt, mysigt och bra som möjligt för både gäster och teamet. så utan erfarenhet slår alla klackarna i taket och gör det bästa dom kan, tar till sig information, lyssnar, lär och hjälps åt i situationer som är svåra och delar med sig av situationer som är roliga. dom rockar verkligen!! 

att ha personal som inte arbetat speciellt mycket i bar, restaurang eller hotell är också en utmaning som man kan se som -kanske korkad- för att allt är lättare om alla redan vet vad som ska göras och hur det görs. men det är också charmen med det här, på moby's behöver man inte kunna hundraåttio olika viner, man behöver inte dom där finstilta kunskaperna så min ambition har varit att lära dom hur andan är hos oss, att allt är möjligt och att det är fritt fram att göra fel: det finns alltid en lösning på allt. och jag finns alltid nära till hands! 

jag hoppas att jag har fått alla att känna att dom har haft en trygg arbetsplats där dom har förvaltat och utvecklat stället till det bättre -vi har slagit rekord extremt många gånger i sommar och jag hoppas att så många som möjligt vill komma tillbaka nästa år. 

i denna skrivandes stund planerar jag en personalfest för alla nu på måndag och jag längtar efter att låta alla fira av sommaren och bara vara lediga tillsammans. för dom här, dom är fan bäst i hela världen!