vit jul


när jag var liten hade jag aldrig tankar som "undrar om julen blir lugn.. undrar om mamma och pappa kommer dricka.. undrar om dom ska dricka mycket idag.." men det finns ju dom som har tänkt det, fasat över det och föraktat julen, just på grund av det. alkohol har varit involverad i alla våra jular och aldrig slagits åt sidan. antagligen av den enkla anledningen att vi aldrig lidit av det.

kampanjen vit jul är helt fantastisk, huden reste sig när jag såg på filmen och tårarna rullade. om ni firar jul med barn, låt dom inte uppleva er så och låt dom minnas julen som en högtid som är DERAS, där tomten luktar tomte och inte whiskey, där man dricker julmust till jullunchen och främst: var föräldrar/syskon/farföräldrar/kusiner/släktingar/vänner som dom tycker om. inte en alkoholpåverkad person som dom inte känner, och kanske inte vill känna. flytta

vi går frekvent på lägenhetsvisningar -nu är det dags att uppgradera oss (det har vi känt länge, men j ä k l a r vilken tid det tar). just nu bor vi så centralt det går men vi båda är rätt sugna på att flytta oss lite längre bort för att få grönområden, kanske en terass/trädgård och PARKERING. ah vad skönt att inte behöva promenera till bilen! 

dessutom vill vi ju bo större, gärna ett gästrum och en öppen planlösning där kök och vardagsrum går ihop. oooooch en matsal, finally... vi kollar i massa olika områden, jag är helt ok med linné men absolut inte heden eller gårda. urrrrk, det området känns så B och rent av avskyvärt. vi är vääääldigt överens om vart vi vill bo och inte bo så linné, vasa och till å med långedrag är det vi kikar mest på just nu men jag är definitivt öppen för förslag. 

HUR SOM HAVER, här står jag redo för lägenhetsvisningar och den där jag tog bilder var en vi bara råkade ramla in på efter att vi hade ätit lunch uppe vid masthuggskyrkan och tittat på utsikten. tyvärr ingen vinnare, den hade ingenting av det jag kräver så den slopades på plats. innan den såg vi några andra but still none that blowed my mind away. och då vill jag inte ta det. såååå, letandet fortsätter!

 

bortskämd


hur ofta får man ens LOV att vakna till såhär gulliga grejer? vill ju inte skryyyyta men det här är liksom en av typ, tusen gånger som han är romantisk. och jag menar, han preppar kaffemaskinen v a r j e morgon om han råkar gå till jobbet före mig. VAD HAR JAG GJORT FÖR ATT FÖRTJÄNA DET? 


....... men jag klagar inte, TACKAR OCH TAR EMOT!